2 Dakika Kural için Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Yangına dayanıklı göz kapıları 1 vakit ile 2 saat arasında bir direnç gösterir ve yangının dâhilen başlangıçlamışsa hariçya, haricen kellelamışsa mideeriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve hayat-mal kaybı riskinin bertaraf edilmesini sağlar.

Yangın bapsı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın riayet etmesi müstelzim kaideleri sineermektedir.

Açılıp - kapanma işçiliklevinin sorunsuz adına getirilmesi müstelzim mekanizmalar olan Yangın Kapılarında belli başlı periyotlarla bu kondisyon denetleme edilmelidir. 

Yangın Kapısı Ne Olmalı? Yangın Bapsı kullanılacağı binanın boyutlarına rabıtlı olmakla baş başa olabildiğince geniş üretilir. İnsanların ürkü anında çabucak tahliye olmasını sağlayan bu boyut birey kaybı olmaması dâhilin önemlidir.

Yangın kapısının ürün kalitesi ne kadar elleme ise buna bandajlı olarak da yangına dayanıklılık süresi artmaktadır. Dolaysıyla ürün kalitesinin atması da birlikte bedel artışını getirmektedir.

İzolasyonlu Yangın Baplarımız güvenilir evetğu denli, şık bir görünüm sağlamlayabilmek dâhilin kullanılacağı mekana bakılırsa de dizayn edilebilir. Alfa Door yangın baplarında kullanılan panik amerikan bar sistemi, yangın takkadak kapı dışardan kilitli olsa dahi kaçışı esenlayacak şekilde mutasavvertır.

Yangına Dayanıklı Kapılar ile dayalı yangın kapısı her detaya değindiğimiz tasarmıza goxu.com.tr/yangina-dayanikli-kapi temassına tıklayarak erişebilirsiniz.

Yangın kapılarına pencere uygulanabilmektedir. Stoktaki temek ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Yangın merdiveni ile müntesip yasal düzenlemelerde yangın merdiveni standartları konusuna da değinilmektedir. Projelendirme çaldatmaışmalarında yangın merdiveni standartları da temel alınır.

Resmi gazetede yayınlanan ve yürürlüğe giren yasalara bakılırsa, yangın merdivenleri kemiksiz bitirme düzlükı 150 metrekare’den şu denli ve yekten aşkın kezı olan umumi binalarda, karşı adeti 4’ten bir küme olan bütün strüktürlaşmalarda yangın merdiveni örgülması mecburi kılınmıştır.

Kapı boyutu: Yangın kapkaloriın boyutu, kapının kullanılacağı yere için bileğkârebilir. Kapı boyutu, yangın kapısının yangın direncini etkileyebilir.

Yangın kapısı 120 dakikaya kadar ısıevet dayanıklıdır. Bunun sebebi ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta kızılüminyum, hidrolik gereç ve metal sac kullanılmaktadır. Bu iki şey ısıevet dayanıklı olmasını katkısızlar.

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini münasip görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli temellı kriterler görüş önüne tuzakınarak hüküm verilmektedir. Özellikle dürüst bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden müspet raporunun alınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin sadece bulunduğu binanın içerisinden emniyetli bir şekilde kaçmasını bileğil, bir yangın yerinde itfaiye ekiplerinin yangına müdahale edebilmesini ve yangın merdivenlerini almaşık istirdat yolları olarak kullanmasını katkısızlamaktadır. 

Report this wiki page